maandag 12 april 2010

Verraad van sheikh al-AriefiOnder het mom van het 'steunen van Palestina' wilt Mohammed al-Ariefi zijn wekelijkse televisieprogramma presenteren in Jeruzalem. Enkele maanden geleden organiseerde de lokale jongerengroep Jongeren Voor Islam in samenwerking met Said Mdaouchi een lezing met de Saudische geestelijke al-Ariefi in Antwerpen. Said Mdaouchi, een kopstuk van de moskeeverenigingen, picknickte enkele jaren geleden met zionistische rabbijnen in Antwerpen. Meer dan genoeg redenen dus om deze al-Ariefi te ontmaskeren.

Eerst en vooral behoort deze al-Ariefi tot die bende Saudische geleerden die in 2006 Hezbollah weigerden te steunen tegen de Israëlische agressie in de zomer van dat jaar. Hij raadde ook aan andere moslims dit niet te doen. Na die eerste flirt met de Zionistische entiteit Israël hebben de terroristische staat en deze staatsgeleerde een afspraak gemaakt in Jeruzalem. Zoals vaak wordt de Palestijnse zaak als excuus gebruikt om de nationale agenda van de reactionaire regimes te dienen. Een veel voorkomend voorwendsel dat wordt gebruikt om bruggen te slaan met de zionistische vijand zijn de zogenaamde inter-religieuze dialogen met zionistische joden. Zo heeft het welbekende hoofd van Al-Azhar, sheikh Tantawi, een joviale ontmoeting gehad met de massamoordenaar en president van de zionistische staat “Israël” Shimon Peres. Saudi-Arabië, net als Egypte vroeger, toont zich meer dan bereid vrede te sluiten met Israël. Getuige hiervan is haar herhaaldelijke allesomvattende vredesinitiatief dat gelanceerd werd door Saudi-Arabië in 2002. Indien Saudi-Arabië haar zin had gekregen dan zou "Israël" blijven bestaan tot in de eeuwigheid, zonder de belangen van de Palestijnen in acht te nemen. Overigens heeft Saudi-Arabië nooit één schot gelost ter ondersteuning van de Palestijnse zaak. Zij zijn wel altijd de eerste om de Palestijnse verzetsstrijders te bekritiseren. In de jaren '70 waren de Palestijnse verzetsstrijders 'ongelovige communisten'. Na de islamisering van het Palestijnse verzet werden ze moslimextremisten en 'terroristen'.

Deze reeks voorbeelden van verraderlijke toenaderingen met de Zionistische vijand tonen aan hoe religie hier wordt misbruikt om de politieke agenda van de Amerikanen en de zionisten te implementeren in onze regio in naam van de islam. Vele van onze jongeren die terecht een zoektocht beginnen naar hun religieuze achtergrond belanden heel gemakkelijk bij deze dociele, dogmatische en extremistische vorm van de islam via propagandaboekjes. Deze versie van de islam wordt gespreid in Europa en wordt gefinancierd door Saudische petrodollars. Als progressieve studentenbeweging roepen we onze jongeren en studenten op om waakzaam te blijven en een kritische houding aan te nemen tegenover deze figuren, groeperingen en tendensen. De islam, net als elke andere religie, kan een bevrijdende en progressieve dimensie hebben. Maar aan de andere kant kan het ook als een drug worden gebruikt om de mensen te manipuleren en achter een bepaalde politieke agenda te scharen.

Een geleerde als al-Ariefi is zich wel degelijk bewust van de politieke agenda van Saudi-Arabië. De leider van dat land gaat prat op zijn titel van 'Khadim al-Haramayn', maar zodra er één geleerde uit de pas loopt belandt deze onder de beschuldiging van terrorisme in de gevangenis. We hopen dat de moslimgeleerden ooit hun rol zullen opnemen om de moslims te mobiliseren om het onrecht te bestrijden die onze natie wordt aangedaan. Maar zolang deze geleerden verbonden zijn aan een staat die normalisatie met Israël als een prioriteit ziet kunnen we niet dan concluderen dat deze geleerden het meest de rol van de duivel op zich nemen, terwijl ze zich huldigen in de gewaden der heiligen.

De Liga van Arabische Studenten in Europa
www.arabstudentsleague.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten