vrijdag 5 februari 2010

Islam en Sperma, Belgische wijsheid

Een hoogst misselijkmakende onthulling vandaag in de Belgische pers. De Belgische soldaten in Afghanistan -die daar om te beginnen niet horen te zijn- werd een spoedcursus Islam gegeven. Dat is namelijk de enige godsdienst/ideologie die men in een paar lessen demagogie kan bevatten. Een 'professor', of beter gezegd 'emeritus hoogleraar' internationaal recht Jacques Rifflet , die nog nooit eerder hoorde van wetenschappelijke deontologie, zei dit: 'een dochter betekent voor een moslim over het algemeen dat de man in kwestie sperma van slechte kwaliteit heeft. Ik maak geen grapje.' No kidding indeed. De humor is ver te zoeken. Soms kan men nog lachen met onwetendheid, maar dit? Verder ging onze café-hoogleraar verder met het opsommen van de verschillende clichés over moslims, uithuwelijken, vrouwonvriendelijkheid en dergelijke. The usual.

Omdat minister de De Crem niet bereikbaar was, blijkbaar te druk bezig met het uit het hoofd leren van the Art of Lying, kwam Vervotte met een uitleg die CD&V-erwijs, om het gepast te verwoorden, op geen ballen trok. Schone Inge zei dat de vertaling van het Frans naar het Nederlands de reden voor dit misverstand is. Beeldrijk taalgebruik was dus nodig volgens haar. Ha!

A. Hebben ze bij Defensie niemand die tweetalig is? Stel je voor dat in een oorlogssituatie bepaalde mensen de dood vinden? Gaat dat dan ook te wijten zijn aan het slecht Nederlands of Frans van de betrokkene soldaten?

B. Mogen we de originele tekst zien in het Frans dan? Waarschijnlijk niet. En weten jullie waarom? Omdat er helemaal niets mis is met de vertaling. Die zal heel accuraat zijn geweest.

C. Waarom mogen wij nooit boos zijn als zelfs de academici zulke grove onmenselijke zaken durven vertellen aan mensen die beslissen over leven en dood in bezet Afghanistan?

D. Gaat deze zoveelste blunder iets veranderen?
Helaas moeten we pessimistisch zijn als we enige positieve verandering willen. De Islam als godsdienst en haar belijders worden al jaren voorgesteld als een bende achterlijke middeleeuwers en deze laatste opmerkingen wijzen enkel op een algemene trend. Vlaanderen is islamofoob. Punt uit.

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1063559/2010/02/05/Polemiek-na-straffe-briefing-over-islam-aan-onze-soldaten.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten