woensdag 24 februari 2010

Verslag van onze boycot Starbucks actie


Vandaag was een delegatie van de Liga van Arabische Studenten aanwezig bij de opening van Starbucks in Antwerpen. Het is algemeen geweten dat Starbucks de Bezetting steunt in Palestina, zowel op moreel vlak als op financieel vlak. Jaarlijks doneert Starbucks 10% van haar winst aan de staat Israël en haar moorddadig leger. Howard Schultz, Starbucks' CEO heeft zelfs in 1998 één van de meest gevierde Israëlische PR prijzen gewonnen omwille van zijn hulp voor de Bezetting.
Met al deze feiten in het achterhoofd vertrokken we met 6 naar het Centraal Station in Antwerpen en begonnen we pamfletjes uit te delen met al deze informatie. De reactie van een aanzienlijk deel van de mensen was zeer bevorderlijk voor ons enthousiasme. Sommigen verweten ons zelf dat we de affiches te laat hadden uitgedeeld, omdat ze al geconsumeerd hadden bij Starbucks.
Helaas was er ook een keerzijde aan de medaille. Enkele ambtenaren van de Stad Antwerpen maakten het ons moeilijk om ons werk verder te zetten. Ze wilden per se onze identiteit kennen. Dit terwijl we niemand hebben belet Starbucks binnen te treden, of voor enig overlast zorgden. Dit hielp niet en de ambtenaren belden zelfs de politie, niet beseffende dat zulk een behandeling er enkel voor zorgt dat we nog standvastiger zullen zijn in onze houding ten aanzien van Starbucks en de bezetting van Palestina. Zonder enige twijfel zullen we onze actie verder zetten de komende dagen en onze verantwoordelijkheid opnemen om ervoor te zorgen dat de klanten van Starbucks niet in het ongewisse laten over de eindbestemming van hun geld.
Wordt vervolgd ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten